AFTER-Talks | Digitale veiligheid

AFTER-Talks

AFTER-Talks | Digitale veiligheid

24 april 2024

Op 9 en 23 april vonden bij Grasso twee events plaats die allebei in het teken van online weerbaarheid en digitale veiligheid stonden. Thema’s waar anno 2024 iedereen mee te maken heeft, kwamen in een tweeluik van bijeenkomsten aan bod. Gasten uit alle drie onze communities én daarbuiten lieten zich informeren, verwonderen en meer bewustmaken over de wereld die schuilt achter dat wat wij vanaf onze laptop niet zien.

Beveiliging van data in de cloud

Tijdens de GRASSO-Talks op dinsdag 9 april namen Tilaa en RedTeam Cyber Security ons mee in de theorie en praktijk van digitale veiligheid. Tilaa is gespecialiseerd in ‘cloud’ oplossingen voor zowel grote als kleine organisaties. Maar hoe werk je nu eigenlijk veilig in de cloud? Zij vertelden het ons aan de hand van zes best practises. Dit waren: authenticatie, autorisatie, databeveiliging, systeembeveiliging, logging & monitoring en afspraken met je cloudprovider. 

Live ethische hack demo

Om in de praktijk te laten zien hoe belangrijk databeveiliging is, demonstreerde RedTeam Cyber Security een live ethische hack demo. Door de ogen van een hacker toonden zij hoe makkelijk iemand ongewenst in belangrijke systemen kan komen als de digitale veiligheid niet op orde is. Alle aanwezigen konden de live hack volgen op een groot scherm.

DIY: Do It Yourself

Deel twee van het tweeluik vond plaats op dinsdag 23 april. Van theorie en praktijk op 9 april maakten we de overstap naar het zelf aan de slag gaan. Gedurende de hele dag stond er een grote trailer op het terrein van Grasso, de zogenoemde Cyber Security Awareness Escaperoom trailer! In deze trailer gingen ondernemers aan de slag met het vergroten van hun bewustzijn rondom digitale veiligheid.

Tijdens een 1 uur durend spel gingen verschillende teams de uitdaging aan om het werk van een hacker op tijd te stoppen en te voorkomen dat alle ondernemers van de Grasso slachtoffer werden van deze hacker. Na de escaperoom werd tijdens de debrief nagepraat over het thema en werden tips & tricks gedeeld. 

Nieuwsgierig naar de foto’s?

Bekijk de foto’s van beide evenementen hieronder.

Geen events meer missen?

Naast deze events bij Grasso over het thema digitale veiligheid organiseren wij nog veel meer events! Dit doen we niet alleen bij Grasso, maar ook bij De Gruyter Fabriek en Jamfabriek. Steeds met andere relevante en interessante thema’s. 

Wil je op de hoogte blijven van onze events? Volg ons op LinkedIn Grasso, De Gruyter Fabriek, Jamfabriek

  • 2110
  • 2111
  • 2112
  • 2113
  • 2109

Dank voor het invullen

Je bent bijna ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Er is een bevestiging via e-mail naar je onderweg.